ERŐS KEZDÉSSEL INDULT AZ EURÓPAI DIGITALIZÁCIÓ 2021

2022.02.03 – 1 min read

2021. január 27-én a Luxinnovation és az Európai Bizottság szervezésében az idei év legnagyobb online innovációs konferenciája került megrendezésre több 2.500 fő részvételével 25 országból. A konferencia témája az európai ipari digitalizáció, az Ipar4.0 és a digitális innovációs központok létrehozása volt.

Dr Vicze Gábor, az innomine Group ügyvezetője moderátori szerepben vett részt a rendezvényen, a „DIHs to support the recovery of the EU economy” panelbeszélgetés keretében. Felvezető előadása során Gábor kiemelte, hogy a digitálisan fejlett cégek a korona vírus alatt is bizonyították, hogy gyorsabban képesek alkalmazkodni a változásokhoz és sokkal ellenállóbbak egy külső sokk esetén. Ezen cégek növekedési potenciálja is jelentősen magasabb, mint a digitális technológiákat nem használó társaik esetében.

A panelbeszélgetés tagja Ulrich Thombansen (Fraunhofer Institute, Amable project), Jorge Cabaco és Vanessia Nascimento (Algarve DIH) és Arthur Jordao (Portugália Gazdságfejlesztési és Digitális transzformációs Minisztériumának képviselője) megerősítették, hogy a digitalizáció első számú prioritás a cégek és országaik számára, megállapították ugyanakkor, hogy nagyon erős verseny van kibontakozóban a világon, mivel USA és Ázsia is rekordtempóban fejlődik.

Ezek alapján a beszélgetés tagjai egyetértettek abban, hogy további állami ösztönző intézkedésekre van szükség, különösen a gyártó cégek digitalizációjának területén.

The next wave of innovation

legfrissebb Híreink

csak egy kattintásra

 

A legújabb innovációval, digitalizációval és finanszírozással kapcsolatos hírek.
Tarts velünk, formáljuk együtt a jövőnket. 

Kapcsolat

(+36) 30 198 2838

1031 Budapest, Záhony utca 7 (Graphisoft Park)