Projects

Altfinator

EN
HU

Altfinator

kis- és középvállalatok

A kis- és középvállalkozások (KKV-k) az EU-ban a vállalkozások több mint 99%-át teszik ki, és az egyik legfontosabb probléma, amellyel szembesülnek, a forrásokhoz való hozzáférés nehézsége. A vállalkozások alternatív finanszírozása (AF) Európa-szerte nőtt az elmúlt években, és fontos finanszírozási forrássá vált, de ezekhez a forrásokhoz való hozzáférés Európa-szerte jelentősen eltér, a dél-, közép- és kelet-európai régiók lemaradnak az észak- és nyugat-európai régióktól.

Az Altfinator projekt életre hívja az innovatív kkv-k fejlődését, és alternatív finanszírozáshoz való hozzáférést biztosít számukra a pénzügyi ökoszisztéma és résztvevőinek kapacitásépítésén keresztül azokban az országokban, ahol a legnagyobb a fejlődési lehetőség (Dél-, Közép- és Kelet-Európára összpontosítva).

Globálisan és Európán belül is vannak olyan országok és régiók, ahol elterjedt az alternatív finanszírozás alkalmazása; először az Altfinator projekt tanulmányozta ezeket a régiókat, hogy feltárja a sikertényezőket. Ezt követően a célországok alternatív finanszírozási piacának elemzésére és feltérképezésére került sor. A projekt időtartama alatt számos kapacitásépítési tevékenységet hajtottak végre.

A H2020 projektben az ALTFInator elősegítette a bevált gyakorlatok átadását a fejlettebb piacokról a kevésbé fejlett piacokra, valamint kapacitásépítési stratégia megtervezésével és végrehajtásával az AF biztosításának és felszívódásának javítására a dél-, közép- és kelet-európai országokban.

Az AF-hez való hozzáférés javításával a célországokban, az ALTFInator projektek célja a következő volt

  • Dél-, Közép- és Kelet-Európa AF ökoszisztémáinak feltérképezése és elemzése kapacitásépítési stratégia és megvalósítási terv létrehozása érdekében.

  • Információt nyújtott európai online hub-oknak anyagokkal, erőforásokkal és eszközökkel.

  • Bevonta az AF közösséget az innovatív KKV-k finanszírozásának biztosítására.

  • Felülvizsgálta a projekt hatását, és bizonyítékot szolgáltat a rendszer adaptációjához és fenntarthatóságához.

  • Az európai és nemzetközi szintű érdekelt felek tájékoztatása a projekt tevékenységeiről és eredményeiről.

Projekt eredmények

Matchmaking eszköz, ahol nagyobb alternatív finanszírozási szolgáltatók találhatók
https://www.altfinator.eu/matchmaking
Tudásbázis az alternatív finanszírozásról
https://www.altfinator.eu/about

Dolgozzunk együtt!

Azért vagyunk, hogy segítsünk neked növekedni. Küldj nekünk egy üzenetet és formáljuk együtt a jövőnket! 

Kapcsolat

(+36) 30 198 2838

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 11.

Privacy Policy

Cookie Policy

©2022 innomine group