Projects

CO-VERSATILE

EN
HU

CO-VERSATILE projektet a SZTAKI Magyar Tudományos Intézet által vezetett konzorcium nyerte el az Európai Unió COVID-ellenes Horizont 2020 vészhelyzeti programján keresztül.

A projekt célja az európai gyártóipar alkalmazkodási képességének, rugalmasságának növelése, kifejezetten a létfontosságú orvosi eszközökre és védőfelszerelésekre összpontosítva. Az eredmények elősegíthetik, hogy világjárvány esetén Európa felkészült legyen, és gyorsan tudjon reagálni a hirtelen megjelenő igényekre.

A 24 hónapos futamidejű CO-VERSATILE kutatás-fejlesztési projektben olyan digitális környezet és folyamatok kialakítása a cél a partnerek segítségével, amivel rugalmasan, akár 48 óra alatt átállíthatók, átcsoportosíthatók – az egyébként más termékeket előállító – gyártási kapacitások, ha rendkívül nagy mennyiségű orvosi berendezésre, védőeszközre lenne szükség. A projekt kiterjed az ellátási láncok szimulációjára, a munkaerő rugalmasságának növelésére, a gyártósorok átállítására, a szükséges certifikációs folyamatokra. A projekt során megszülető megoldásokat, tapasztalatokat, elérhető szakmai támogató hátteret egy platformon megtalálják az érdeklődők, mely neve Digital Technopol, és kulcsszerepe abban van, hogy a megoldásokat eljuttassa a gyártó vállalatokhoz.

A 21 tagú konzorciumban a olyan neves intézetek dolgoznak együtt, mint a német Fraunhofer IGD (Institute for Computer Graphics Research), az IML (Institute for Material Flow and Logistics) kutatóközpontok, az EIT Manufacturing, a Bécsi, a Leibniz és a Westminsteri Egyetem, valamint további számos európai gyártó és innovációs központok.

Az innomine a konzorcium létfontosságú tagja, beszállítók, egyetemek és kutatóintézetek, kis- és középvállalkozások és befektetők szövetségéhez fér hozzá. Fő feladatunk a megszületett megoldások népszerűsítése lesz egy európai szintű networking rendezvény során, rendezvények szervezésével, valamint kidolgozni a project eredményeinek a gyakorlati hasznosulására vonatkozó tervet.

 

SZTAKI Hivatalos sajtóközlemény.

Dolgozzunk együtt!

Azért vagyunk, hogy segítsünk neked növekedni. Küldj nekünk egy üzenetet és formáljuk együtt a jövőnket! 

Kapcsolat

(+36) 30 198 2838

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 11.

Privacy Policy

Cookie Policy

©2022 innomine group