Projects

DIGITbrain

EN
HU

A DIGITbrain projekt egy uniós kutatási és innovációs program, amelyet a Horizont 2020 finanszíroz. A kezdeményezés részeként. A 2020. július 1-jén indult DIGITbrain projekt célja, hogy az európai kis- és középvállalkozások számára lehetővé tegye az AI-alapú Manufacturing-as-a-Service (MaaS) előnyeit. A DIGITbrain Project az EU innovációs programja (amelyet a PNO Consultants koordinál, hogy a kkv-k könnyen hozzáférhessenek a digitális ikrekhez).

A Digital Twin egy termék, rendszer vagy folyamat virtuális ábrázolása, amely valós időben, valós időben szimulálja annak fizikai tulajdonságait. Azáltal, hogy adatokat gyűjtenek a fizikai megfelelőjüktől, a gyártók egyszerűsíthetik a gyártási folyamatot, és előrejelzéseket készíthetnek a gépek meghibásodásával vagy karbantartási szükségleteivel kapcsolatban.

A digitális iker koncepcióhoz képest, amelyet manapság egyre gyakrabban használnak a gyártó vállalatok, a DIGITbrain egy lépéssel tovább megy a „Digital Product Brain” fejlesztésével, amely egy gyártósor vagy egy gép teljes életciklusa során adatokat tárol. Mindezen adatok összegyűjtése lehetővé teszi a gépek/gyártási eszközök testreszabását és beállítását nagyon speciális gyártási feladatokhoz, amikor csak szükséges. Ez lehetővé teszi egy új gyártási modell, a Manufacturing-as-a-Service (MaaS) megvalósulását, amely lehetővé teszi sokkal speciálisabb termékek igény szerinti gyártását, akár kisebb mennyiségben és még mindig gazdaságilag jövedelmező módon.

A DIGITbrain projekt célja két olyan terület köré összpontosul, amelyek innovatív felhasználási eseteket tesznek lehetővé. A projekt egyrészt ambiciózus technológiai jövőképet valósít meg a Digital Brain koncepció és az azt lehetővé tevő technológiák fejlesztésével. Másrészt biztosítja, hogy ezeket a technológiai előrelépéseket kritikus tömeg veszi át a feldolgozóiparban, különösen a kkv-k és a közepes kapitalizációjú vállalatok körében, ami a gyártás mint szolgáltatás intelligens üzleti modelljét eredményezi, amelyet a Digital Innovation Hub-ok (DIH) networkje köt össze.

partnerek és munkacsomag vezetők

A DIGITbrain Project 36 partnerből álló konzorciumból áll. A projekt során lehetőséget kínál további 35-40 együttműködő részvételére két nyílt kísérleti pályázaton, elsősorban technológiai és gyártási KKV-k számára. Húsz rendkívül innovatív ipari megoldást mutatnak be, több mint 20 alkalmazási kísérletben, amelyek bemutatják, hogy a Digital Brain és annak alacsonyabb szintű szolgáltatásai hogyan használhatók fel a KKV-k MaaS-szel való felruházásában.

A konzorcium

A projekt az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programjából nyert támogatást a 952071. számú támogatási megállapodás alapján.

Dolgozzunk együtt!

Azért vagyunk, hogy segítsünk neked növekedni. Küldj nekünk egy üzenetet és formáljuk együtt a jövőnket! 

Kapcsolat

(+36) 30 198 2838

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 11.

Privacy Policy

Cookie Policy

©2022 innomine group