Projects

NEANIAS

A NEANIAS innovatív tematikus szolgáltatások közös tervezését és biztosítását irányítja, amelyek a legkorszerűbb kutatási eszközökből és gyakorlatokból származnak három fő szektorban: víz alatti, légköri és űrkutatás, amelyek mindegyike sok tudományos és üzleti csoportot, számos kutatót és szakembert, valamint kormányzati szervet von be a projektbe.

A NEANIAS egy kutatási és innovációs akció, amelyet az Európai Unió a Horizont 2020 kutatási és innovációs program keretében finanszíroz. A NEANIAS egy olyan projekt, amely átfogóan foglalkozik a „Prototyping New Innovative Services” kihívással, amelyet az „Roadmap for EOSC” tervezett intézkedései tartalmaznak.  A NEANIAS projekt partnerei több mint 10 új szolgáltatást fejlesztenek ki a felmerülő kihívások leküzdése érdekében, és több tudományág (asztrofizika, bolygókutatás, óceánok, éghajlat, régészet, geológia, számítástechnika stb.) szereplőit összehozzák, hogy interdiszciplináris lehetőségeket keressenek a kutatások számára.

cél

Az innomine koordinálja az innovatív üzleti esetek kidolgozásáról és cégek, kutatók összegyűjtéséről szóló munkacsomagot nyílt pályázati felhívások keretében a NEANIAS szolgáltatásainak tesztelésére, integrálására és felhasználására. Az európai induló vállalkozások gyakran nehézségekkel szembesülnek a korai szakaszban, főként a technológiájuk teszteléséhez és hatékony fejlesztéséhez rendelkezésre álló jó minőségű infrastruktúra és emberi erőforrások hiánya miatt. A NEANIAS célja, hogy technikai és pénzügyi támogatást nyújtson e kihívások leküzdéséhez hasonló projektekben.

A nyílt pályázatok célja, hogy a NEANIAS projekt keretében létrejött újszerű szolgáltatásokat nyújtva, az interdiszciplináris együttműködések elősegítésével és az európai kutatás és innováció előmozdításához járuljanak hozzá a legkülönfélébb innovációs projektek elindításához és fejlesztéséhez.

Az átfogó cél az európai innovációs közösség felépítése és megerősítése a víz alatti, légköri és űrkutatási területeken kifejlesztett új szolgáltatásokkal innovatív projektek azonosításával és támogatásával.

Az innováció ebben a körben vonatkozhat (a) a meglévő szolgáltatások új működési modelljére, amelyek kiaknázhatják a NEANIAS erőforrásait (b) a meglévő szolgáltatások fejlesztését a NEANIAS kínálatának felhasználásával az általános kínálat növelése érdekében (c) a NEANIAS kínálata által ihletett vadonatúj szolgáltatásokra (d) új olyan szolgáltatások, mint a NEANIAS és az EOSC, és még sok más.

A NEANIAS-ban alkalmazott nyílt innovációs módszer figyelembe veszi a szolgáltatások megcélzott tematikus területeit, ideértve az induló vállalkozásokat, a különböző iparágak (KKV-k / multinacionális vállalatok) magánvállalatait, valamint a legfeljebb 3 tagú egyéni kutatók/innovátorok csoportjait. Az intenzív tevékenység eredményeként az első nyílt pályázati felhívás sikeresen lezárult, 21 pályázattal, akik a NEANIAS szolgáltatások igénybevételére, integrálására jelentkeztek.

Dolgozzunk együtt!

Azért vagyunk, hogy segítsünk neked növekedni. Küldj nekünk egy üzenetet és formáljuk együtt a jövőnket! 

Kapcsolat

(+36) 30 198 2838

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 11.

Kapcsolat

(+36) 30 198 2838

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 11.