Virtuális Agrár Hub

matchmaking & funding

EN
HU

Célunk a digitalizációs megoldások megismertetése, használatuk ösztönzése, a forráshoz jutás támogatása, a közvetlen EU-s pályázati lehetőségek felkutatása és bemutatása, valamint a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok átadása a helyi vállalkozások számára. A kezdeményezéssel a projektet megvalósító innomine és az iFood Élelmiszer Klaszter az agrár és élelmiszeripari vállalkozásokat igyekszik helyzetbe hozni.

Ez a projekt a SmartAgriHubs „SERVICE the SmartAgriHubs Community Network Open Call” projekt keretében valósul meg, amely az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programjából nyert támogatást a 818 182 számú támogatási szerződés alapján.

MATCHMAKING

A dél-dunántúli régiót alacsony innovációs beruházások jellemzik, sok lakos nem éri el és nem tudja alkalmazni az innovációkat. Nem rendelkeznek a megfelelő innováció befogadásához és alkalmazásához szükséges tudással, ami megnehezíti a versenyhátrányok leküzdését.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy partnereink ismerete a digitális és innovációs érettség szempontjából nagyon fontos. A ProAgro agrár-élelmiszeripari digitális transzformációs eszköz és módszertan segítségével nem csak lépéseket tudunk javasolni a digitalizáció javítására, hanem olyan projekttervekké alakítható igényeket is azonosíthatunk, amelyekkel európai uniós támogatásokat pályázhatnak a vállalkozások.

Innovatív ajánlata vagy digitalizációs megoldása van? Szeretné, hogy egy felhasználó tesztelje vagy validálja őket?

Az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedik és kihívásai vannak vagy megoldásra vanszüksége egy konkrét problémára?

Platformunkon végfelhasználók és szolgáltatók találhatnak megoldást, projektek, technológiák és finanszírozási lehetőségekösszekapcsolásával.

 

Hogyan?

Platformunk fő célja, hogy a mezőgazdaságban vagy az agrár-élelmiszeriparban elkötelezett szereplőket, ezen iparágakhoz kapcsolódó digitalizációs technológiákat és EUs finanszírozási lehetőségeket kapcsoljunk össze. Az első feltétel, kitölteni profilját és igényeit (PROFILOZÓ KÉRDŐÍV) Ezután elemezzük az Ön igényeit és felmérjük a lehetőségeket, adatbázisunkban keresünk partnereket és/vagy finanszírozási lehetőségeket projektötletéhez. Szükség esetén online találkozót szervezünk Önnel a további részletekért ésaz ötletek érvényesítése érdekében. Felvesszük Önnel a kapcsolatot ha találunk megfelelő partnert vagy ha finanszírozási lehetőség adódik.

FUNDING

Innomine célja az agrár-élelmiszeripari cégek uniós támogatási részesedésének növelése tanácsadáson, digitális érettségi felmérésen és elemzésen, személyre szabott fejlesztési terv kidolgozásán, valamint hazai és nemzetközi jó gyakorlatok összegyűjtésén keresztül. A Proagro projekt egyik fő célja feltérképezni hazai és nemzetközi finanszírozási lehetőségeket és hozzásegíteni a magyarországi agrár-élelmiszer ipari vállalkozásokat a megfelelő finanszírozási forrásokhoz.

Az agrár-élelmiszeripari vállalkozások uniós támogatása elősegíti digitális átalakulásukat, növeli versenyképességüket és jövedelmezőségüket, segíti a térség innovációs fejlődését.

A fejlődés minden szakaszában a kisvállalkozások nagyobb nehézségekkel küzdenek a finanszírozásért, mint a nagyvállalatok. Ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak, mind az induló (start-up), mind a növekvő (scale-up) vállalkozások külső finanszírozásra támaszkodnak az innováció, a digitalizáció, a nemzetközivé válás és a készségfejlesztés terén.

Ahelyett, hogy komoly nemzetközi kapcsolatrendszert és jelentős pályázati tapasztalatot igénylő kiírásokat céloznak meg, a kkv-tulajdonosok és induló vállalkozások harmadik félként finanszírozáshoz juthatnak egy már megvalósuló felhíváson keresztül. Ezek a ’lépcsőzetes finanszírozás’ vagy ’pénzügyi támogatás harmadik feleknek (FSFTP)’ nevű lehetőségek. A Horizont Európa egyes finanszírozott projektjei bizonyos témakörökben költségvetést kapnak egy második felhívás megnyitásához és pénzügyi támogatás nyújtásához harmadik feleknek. E kedvezményezettek némelyike ​​kkv-k, induló vállalkozások, bővülő vállalkozások és közepes kapitalizációjú vállalatok.

A kaszkádfinanszírozás az Európai Bizottság olyan mechanizmusa, amelynek célja a finanszírozás elosztása új vállalatok létrejöttének támogatására és fejlődésük növelésére, új kkv-k vagy közepes kapitalizációjú vállalatok fejlesztésére a digitális innovációs rendszer fejlesztése révén. A lépcsőzetes finanszírozásnak van egy nagyon konkrét célja, hogy leegyszerűsítse a kkv-k adminisztratív folyamatait.

A lépcsőzetes finanszírozás általában a következőkre irányul: pilot projektek, kísérletek és demonstrációk támogatása meghatározott innovatív technológia vagy keretrendszer mentén induló vállalkozások és kkv-k számára; Még több résztvevő integrálása a projektbe. Maga a finanszírozás 50 000 eurótól egészen 150 000 euróig terjed. Az ilyen kiírások nem mindig nyújtanak pénzbeli támogatást. Gyakran utalványokat biztosítanak szolgáltatásokhoz, vagy akár ingyenes hozzáférést és támogatást tesztelési létesítmények használatához.

Az akcelerátorok intenzív és időben korlátozott üzleti támogatást nyújtanak az induló vállalkozások számára, hogy gyorsabban készen álljanak a befektetésre. Az induló vállalkozások általában három fő okból csatlakoznak az akcelerátor programba: finanszírozás, mentorálás és hálózatépítési lehetőségek miatt. Célunk, hogy uniós forrásból finanszírozott inkubátor- vagy akcelerátor programokat találjunk. Ezek a programok jellemzően a következő formákban nyújtanak finanszírozást: indító finanszírozás saját tőke fejében; mentorálás sikeres vállalkozóktól; valamint hálózatépítés társaikkal és iparági vezetőkkel.

Ezen az oldalon rendszeresen frissítjük a Horizon Europe és más közvetlen brüsszeli felhívásokat, valamint a strukturális alapokhoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési, innovációs és digitalizációs kiírásokat.

Dolgozzunk együtt!

Segítjük a növekedésedet! Írj nekünk és változtassuk meg a jövőt együtt!

Kapcsolat

(+36) 30 198 2838

1024 Budapest, Széll Kálmán tér 11.

Privacy Policy

Cookie Policy

©2022 innomine group